Saturday, 31 December 2011

Adam Adli Ditangkap, rakan dibelasah!

400295 317054531661006 197667700266357 994471 1073459042 n 520x390 Pergelutan FRU dan Mahasiswa di Pintu Utama UPSI Malam 2012

380378 317071404992652 197667700266357 994500 822472704 n 520x388 Pergelutan FRU dan Mahasiswa di Pintu Utama UPSI Malam 2012


396497 317090588324067 197667700266357 994532 1644705296 n 520x388 Pergelutan FRU dan Mahasiswa di Pintu Utama UPSI Malam 2012


Ini adalah gambar-gambar Adam Adli dan rakan-rakan yang menjadi keganasan puak ****..
Semoga perjuangan mereka ini menyedarkan rakyat.

Kaka masuk islam


Pemain Real Madrid, Ricardo Kaka  atau lebih dikenali sebagai Kaka bakal memeluk islam.Heboh didalam facebook individu-individu berbangsa arab yang mengatakan Pemain bola sepak terkenal ni telah memeluk agama islam. Menurut Sumber, gambar nih diambil pada 26/12/2011 baru-baru ini di sebuah masjid di Dubai. Kaka dan Isterinya menghadiri majlis ilmu mengenal ajaran islam.

Manchester malu! "Hadiah" Buat Ferguson!LONDON - Kelab tercorot, Blackburn Rovers memberi 'hadiah' hari jadi paling bermakna buat Alex Ferguson selepas menewaskan pasukan bimbingannya 2-3 di Old Trafford pada aksi Liga Perdana Inggeris semalam.

Kekalahan tersebut menyaksikan United melepaskan peluang terbaik untuk memulakan hari pertama tahun 2012 pada tangga teratas liga, menyebabkan Ferguson menyambut hari jadi ke-70 semalam dengan suasana suram.

Parti hari jadi Ferguson di Old Trafford pada mulanya berlangsung dengan lancar apabila penyokong Red Devils berdiri menyanyikan lagu Selamat Hari Jadi buat Ferguson, yang sebelum itu mengumumkan dia akan bersara dalam tempoh tiga tahun lagi.

Bagaimanapun, perjalanan United disekat seawal minit ke-15 apabila Blackburn dihadiahkan penalti selepas Dimitar Berbatov menjatuhkan Christopher Samba dalam petak penalti, yang mudah disempurnakan Yakubu Aiyegbeni.

United terus dihukum kelab tangga tercorot liga sebelum perlawanan semalam pada minit ke-49 selepas Michael Carrick gagal mengeluarkan bola dari kawasan bahaya, manakala Phil Jones pula membentes lemah Yakubu sebelum pemain antarabangsa Nigeria itu mudah menewaskan penjaga gol David De gea.

Ketinggalan dua gol menyedarkan United untuk bangkit semula seminit selepas itu apabila Berbatov mencetak nama sebagai penjaring apabila menanduk masuk bola yang sebelum itu cuba dirembat Rafael di dalam petak penalti.

Berbatov sekali lagi membuktikan dia masih merupakan penyerang berbisa United apabila menjaringkan gol penyamaan 10 minit kemudian hasil hantaran pendek Antonio Valencia dari dalam petak penalti.

Bagaimanapun United terpaksa mengakhiri tahun 2011 dengan penuh kekecewaan selepas pemain muda Blackburn, Grant Hanley menjaringkan gol kemenangan pada minit ke-80 apabila De Gea gagal menangkap kemas sepakan sudut Morten Gamst Pedersen.

Petanda awal kekalahan United boleh dilihat melalui percaturan pelik susunan pemain apabila meletakkan pemain tengah, Michael Carrick beraksi pada pertahanan tengah bersama Phil Jones manakala pertahanan kanan, Rafael beraksi pada bahagian tengah, bergandingan dengan Park Ji-Sung.

"Ternyata ia merupakan satu kekecewaan, kami tidak menjangkakan kekalahan ini. Kami melepaskan gol yang sangat teruk dan anda tidak boleh melakukannya dalam perlawanan seperti ini," kata Ferguson.

Sementara itu, pengurus Blackburn Steve Kean berkata: "Ia sangat hebat apabila mencatat kemenangan di gelanggang ini, ia akan menjadi penguat semangat buat kami." - AFP

Kejam! Israel ingin menyerang Gaza Lagi!

masjid

TEL AVIV - Tentera Israel mengesahkan telah bersedia melakukan serangan dan pencerobohan besar-besaran ke atas Genting Gaza, tiga tahun selepas rejim itu melancarkan perang memusnahkan ke atas wilayah Palestin itu.
“Kami telah bersedia untuk melancarkan satu lagi serangan yang lebih menyeluruh ke atas Gaza,” menurut ketua Bahagian Gaza Pasukan Pertahanan Israel, Tal Hermoni.

Tentera Israel baru-baru ini menyiapkan rancangan untuk menyerang Gaza dan operasi terbaru ke atas wilayah Palestin itu dilaporkan akan mengambil tempoh lebih pendek daripada perang pada akhir 2008 tetapi akan menggunakan lebih banyak senjata dan bom.

Serangan rejim Zionis pada Disember 2008 hingga Januari 2009 ke atas Genting Gaza menyebabkan lebih 1,500 penduduk Palestin terbunuh dan kekejaman rejim itu berterusan apabila Tel Aviv mengenakan sekatan darat ke atas Gaza.

Perogol Hampir di Dibakar!
JAKARTA - Seorang peniaga yang cuba merogol seorang wanita berumur 20 tahun di sebuah pangsapuri di utara Jakarta, Indonesia, hampir dihukum mati tanpa dibicarakan apabila orang ramai yang marah cuba membakarnya, kelmarin.

Orang ramai memukul Mindu Wijaya, 30, serta mengugut untuk menyimbah petrol dan membakarnya hidup-hidup, namun lelaki itu sempat diselamatkan polis.

Kes serupa berlaku pada 2009 di timur Jawa, apabila seorang bekas guru, Muhammad Zarkasyi terbunuh selepas dibakar sekumpulan pelajar sekolah yang berang dan menuduhnya melakukan hubu-ngan seks dengan pelajar perempuan di sekolah mereka.

2012! Taufan Matahari.. Merosakkan semua alat teknologi termasuk handphone anda!Menurut laporan website British “New Scientist”, maksud dari badai matahari atau solar storm adalah siklus kegiatan peledakan dahsyat dari masa puncak kegiatan bintik matahari (sunspot), biasanya setiap 11 tahun akan memasuki periode aktivitas badai matahari. Ilmuwan Amerika baru-baru ini memperingatkan bahwa pada tahun 2012 bumi akan mengalami badai matahari dahsyat (Solar Blast), daya rusakanya akan jauh lebih besar dari badai angin “Katrina”, dan hampir semua manusia di bumi tidak akan dapat melepaskan diri dari dampak bencananya.

Badai Matahari Yang Kuat Akan Menyerang Pada 2012

Alat Pengesan milik USA berjaya mengambil gambar badai Matahari
Mungkin cerita di atas kedengarannya mustahil, dalam keadaan normal matahari tidak akan bisa menyebabkan bencana besar seperti itu pada bumi. Namun, laporan khusus yang dikeluarkan oleh National Academy of Sciences, Amerika Serikat pada bulan Januari 2009 menyatakan bahwa bencana seperti ini sangat mungkin bisa terjadi. Studi tersebut disponsori oleh NASA. Dalam beberapa dekade, dalam perkembangan masyarakat manusia, peradaban Barat telah menanamkan bibit-bibit untuk kehancuran mereka sendiri. Cara hidup modern secara berlebihan yang sangat tergantung pada ilmu pengetahuan dan teknologi, secara tidak sengaja membuat kita lebih banyak terperangkap dalam suatu kondisi yang super berbahaya. Plasma balls yang dipancarkan dalam letusan permukaan matahari mungkin bisa menghancurkan jaringan listrik kita, sehingga mengakibatkan bencana dahsyat. Daniel Becker dari University of Colorado seorang ahli cuaca angkasa adalah pencetus laporan khusus dari Academy of Sciences Amerika Serikat, “Sekarang ini kita semakin dekat dengan kemungkinan bencana ini. Jika manusia tidak dapat mempersiapkan diri deng-an matang terhadap bencana badai matahari yang akan menimpa ini. Badai matahari ini mungkin akan memutuskan pasokan listrik umat manusia, sinyal ponsel, bahkan termasuk sistem pasokan air.”

Namun demikian, ada beberapa ahli yang menyatakan pandangan yang berbeda, mereka mempertimbangkan dampak badai matahari terutama terkonsentrasi di luar ruang angkasa, dan karena efek rintangan medan magnetik bumi dan atmosfir, pengaruh gangguannya tidak akan terlalu nyata terhadap kehidupan di bumi. Para ahli mengatakan, ketika aktivitas badai matahari aktif, akan terus menerus terjadi pembakaran dan peledakan pada sunspot, pada saat sejumlah besar sinar ultraviolet dilepaskan akan menyebabkan densitas lapisan ionosfir di atas angkasa bumi meningkat mendadak, menyerap habis energi gelombang pendek, sehingga gelombang pendek sinyal radio terganggu. Tetapi ponsel yang digunakan dalam kehidupan sehari-hari, termasuk transmisi sinyal radio tidak melalui lapisan ionosfir, sehingga pada umumnya dampak badai matahari terhadap komunikasi di permukaan bumi tidak akan signifikan. Secara teori, pada umumnya intensitas badai matahari tidak akan bisa menerobos perlindungan atmosfer dan medan magnetik bumi, hingga secara fatal mengancam spesies yang berada di bumi. Tetapi untuk badai matahari tahun 2012 para ahli khawatir mungkin menjadi pengecualian.

Kesan Bencana Besar Mungkin Berlaku Pada Bumi
Ilmuwan Amerika Serikat memperingatkan bahwa, pada 2012 badai matahari yang kuat di bumi akan membawa malapetaka besar pada manusia, yang akan mempengaruhi setiap aspek pada masyarakat modern sekarang. Para ahli yang mengeluarkan peringatan meng-atakan, dampak badai matahari pada bumi kemungkinan adalah “efek domino”. Coba pikirkan, bila jaringan listrik menjadi rapuh dan tidak stabil, hal-hal yang berhubungan dengan bisnis pasokan listrik juga akan menjadi korban: peralatan refrigeration berhenti, makanan dan obat-obatan yang tersimpan dalam ruang berpendingin dalam jumlah besar akan kehi-langan kondisi penyimpanan dan rusak; pompa tiba-tiba berhenti berfungsi, air minum pada masyarakat akan menjadi masalah. Selain itu, karena gangguan pada sinyal satelit, sistem posisi GPS akan menjadi sampah. Sebenarnya pada awal 1859 pernah terjadi kasus serupa, peledakan badai matahari saat itu bahkan me-ngakibatkan jaringan telegram terbakar rusak. Tentu saja sekarang ini di bumi sudah dipenuhi oleh fasilitas kabel dan nirkabel, tetapi fasilitas ini sulit menahan ujian badai matahari.

Ketika badai matahari kuat menyerang, umat manusia di bumi akan menghadapi dua masalah besar. Pertama, adalah tentang masalah jaringan listrik (elektrik) modern sekarang. Jaringan listrik modern sekarang pada umumnya menggunakan tegangan tinggi untuk mencakup daerah lebih luas, ini akan memungkinkan operasi jaringan listrik lebih efisien, Anda bisa mengurangi kerugian selama transmisi listrik, juga kerugian listrik karena produksi yang berlebihan. Namun, secara bersama ia juga menjadi lebih rentan terhadap serangan cuaca ruang angkasa. transmisi jaringan akan menjadi sangat rentan dan tidak stabil, atau bahkan mungkin menyebabkan terhenti secara total. dan ini hanya merupakan efek domino yang pertama, selanjutnya mungkin juga akan menyebabkan “lalu lintas lumpuh, komunikasi terputus, industri keuangan runtuh dan fasilitas umum kacau; pompa berhenti menyebabkan pasokan air minum terputus, kurangnya fasilitas pendingin, makanan dan obat-obatan sulit disimpan secara efektif. Para ilmuwan telah memperkirakan bila ada intensitas badai matahari kuat mungkin dapat menyebabkan kerugian sosial dan ekonomi manusia, hanya pada tahun pertama saja kerugiannya mencapai 1-2 triliun dollar AS, sementara pemulihan dan rekonstruksinya diperlukan setidaknya 4-10 tahun

Isu yang kedua adalah tentang masalah sistem jaringan listrik yang saling ketergantungan yang dukungan kehidupan modern kita, seperti masalah air dan penanganan limbah, masalah infrastruktur logistik supermarket, masalah pengendalian gardu listrik, pasar keuangan dan lainnya yang tergantung pada listrik. Jika dua masalah digabung jadi satu, kita dapat dengan jelas melihat bahwa peristiwa kemungkinan muncul kembalinya badai matahari Carrington sangat mungkin akan menyebabkan bencana besar yang langka. Adviser laporan khusus dari National Academy of Sciences Amerika Serikat dan analis daya listrik industri John Kappenman menganggap “Bencana seperti ini dibandingkan dengan bencana yang biasa kita bayangkan secara total berlawanan. biasanya wilayah kurang berkembang rawan serangan bencana, namun dalam bencana ini, wilayah yang semakin berkembang lebih rentan terhadap serangan bencana.”

Mesti tahu! 10 Peristiwa Besar 2011!

Ini adalah Fakta! Mesti Baca Dan Ambil Iktibar!

1. Revolusi di Kawasan Timur Tengah dan AfrikaAwal tahun 2011 merupakan permulaan yang buruk bagi sejumlah negara di kawasan Timur Tengah dan Afrika dengan majoriti penduduk beragama Islam, namun dengan pemimpin-pemimpin bersikap tirani dan autokrasi.

Pada 14 Januari 2011, Presiden Tunisia, Zine al-Abidine Ben Ali yang telah berkuasa selama 23 tahun, digulingkan oleh gerakan revolusi yang dilakukan rakyatnya. Disusuli dengan tergulingnya presiden Mesir yang telah berkuasa selama 30 tahun, Hosni Mubarak. Presiden ini juga digulingkan melalui aksi people power selama sekitar 25 hari, dan dia berundur dari jabatannya pada 12 Februari 12.

Setelah revolusi di Tunisia dan Mesir, gelombang revolusi melanda negara-negara di sekitarnya, seperti Yaman, Libya, Oman, Aljazair, Bahrain, Iran, dan Suriah. Yang paling tragis ialah nasib Presiden Libya Muammar Ghadafi. Karena tidak mahu mengalah, pertahanannya di ibukota Libya dibomb pihak NATO. Ghadafi akhirnya tewas setelah tempat persembunyiannya di Kota Sirte ditemui para pemberontak, dan kepalanya ditembak.

2. Gempa dan Tsunami Jepun
Pada Jumat 11 Mac 2011 sekitar pukul 2.46 petang waktu setempat, gempa pada 8,9  skala Ritcher (SR) menggoncang pantai timur Jepun, disusuli gempa susulan pada 7,4 SR.

Sekitar 16.000 orang mati, 4.000 orang hilang, dan 6.000 orang cedera. Bangunan yang hancur dan rosak mencapai 125.000 unit. Selain itu, gempa dan tsunami juga menyebabkan ledakan di Reaktor Nuklear Fukushima.

3. Perkahwinan Putera William dan Kate Middleton

Perkahwinan yang dilangsungkan pada 29 April 2011 ini dianggap sebagai pernikahan terhebat abad ini. Ini Tidak dapat dinafikan, kerana Royal Wedding atau Pernikahan Kerajaan Inggeris ini menghabiskan dana sekitar $40 juta poundsterling dan pernikahan ini ditayangkan secara langsung oleh berbagai sesen televisyen di dunia ini ditonton oleh sekitar 2 juta orang.

4. Osama bin Laden Tewas

Pengumuman tewasnya Osama diumumkan Presiden Amerika Syarikat Barack Obama pada 1 Mei 2011. Pendiri Al Qaeda ini tewas ditembak anggota pasukan Amerika di Abottabad, Pakistan, dalam sebuah operasi khusus. Selain Osama, dua orang pengikutnya juga dikhabarkan tewas dalam drama tembak-menembak ketika kediaman Osama di Abottabad diserbu.

Amerika menganggap Osama sebagai orang yang paling bertanggung jawab dalam serangan terhadap menara kembar World Trade Centre (WRC) pada 11 September 2011.

5. Amukan di Oslo, Norwegia

Kejadian pada 22 Julai 2011 ini dianggap sebagai aksi terorisme kerana diawali dengan ledakan bom yang membunuh tujuh orang di pusat bandar Oslo. Satu jam kemudian, seorang lelaki berseragam polis yang  diketahui bernama Anders Behring Breivik, datang ke Pulau Otoya yang berjarak sekitar 50 batu dari kota tersebut, dan menembak sekitar 700 pemuda yang tengah menghadiri pertemuan organisasi pemuda Parti Buruh di pulau itu.

Saat suspek mula menembak , sejumlah pemuda sempat melarikan diri, dan Anders yang berusia 32 tahun, mengejar dan mencari mereka ke semua tempat, termasuk semak-semak, gua dan di antara bangunan-bangunan di Pulau Otoya. Seramai 91 orang terbunuh dalam kejadian ini. Mereka yang selamat kebanyakan nekad terjun ke laut dan berenang menjauhi pulau.

6.  Kereta api tergelincir di China

Pada 23 Julai 2011 dua kereta api ekspres di Cina tergelincir dari landasan, dan mengakibatkan 32 orang tmati. Kemalangan itu bermula ketika kereta api ekspress D3115 dari Hangzhou menuju Wenzhou di stesen Zhejiang, China timur, berhenti akibat kehilangan tenaga setelah disambar petir. Pada saat kereta api itu berhenti, datang kereta api ekspres D301 dari kota Shuangyu, Wenzhou. Perlanggaran tidak dapat dielakkan, sehingga beberapa gerabak kereta api keluar dari rel, dan dua di antaranya jatuh dari jambatan setinggi lebih  tiga meter, sementara satu di antaranya tergantung di sisi jembatan.

7. Krisis Ekonomi Eropah

Awal ogos bangsa-bangsa di Benua Eropah menghadapi mimpi buruk yang diakibatkan krisis hutang  hartanah di Amerika Syarikat. Negara-negara seperti Inggeris, Itali, Yunani dan lain-lain, terperosok dalam jurang krisis kewangan yang parah akibat kegagalan membayar hutang, sehingga negara mereka bergejolak.

Ekonomi Yunani dan Itali  terjejas teruk sehingga  November, atas desakan berbagai pihak, Perdana Menteri Yunani George Papandreou dan Perdana Menteri Itali Silvio Berlusconi, mengundurkan diri. Hingga kini, krisis masih mendera Benua eropah. Sejumlah analisis dikeluarkan dan menyatakan krisis ini baru bermula dan akan mencapai klimaks pada pertengahan 2012.

8. Rusuhan London
 Ini merupakan sebuah dari krisis yang melanda Eropah. Rusushan bermula dengan kematian Mark Duggan, pemuda 29 tahun yang disebut-sebut sebagai anggota geng bersenjata di London. Mark terbunuh akibat tembakan polis di dadanya.

Kematian Mark  menyebabkan kemarahan oleh para pemuda di negeri Lady Di, sehingga pada 6 ogos 2011 kerusuhan meletus dari Tottenham, London Utara. Kerusuhan yang diwarnai penjarahan dan pembakaran kendaraan serta pasaraya-pasaraya itu menyebar dengan cepat ke seluruh London dan kota-kota lain di England.
Kerusuhan ini membunuh 5 orang 16 orang lagi cedera.

9. Banjir di Thailand

Musibah yang terjadi mulai 18 Oktober 2011 ini melanda  di Thailand, dan mulai surut setelah 40 hari. Banjir ini bukan hanya menenggelamkan 2.3 juta rumah penduduk, tujuh kawasan industri dan 300.000 hektar kawasan pertanian, tapi juga melumpuhkan aktiviti perekonomian dan pemerintahan, serta membunuh seramai 370 orang.

10. Puting Beliung Washi di Filipina


Puting beliung Washi yang berkelajuan lebih dari 200 km/jam, melanda kawasan pantai timur Pulau Mindanao dan sekitarnya pada Jumat 16 Disember 2011, mengakibatkan sungai-sungai bergelora, mengakibatkan banjir , dan tanah runtuh. Seramai 957 orang terbunuh dan 49 orang hilang.Semoga Allah mengelakkan kita dari bala pada 2012 yang pasti akan muncul akibat tangan manusia sendiri!

Mesti Baca! 10 Top carian google 2011!

1. Rebecca BlackRebecca Black membuat penampilan menggegarkan di Internet dengan siaran lagu pop 2011 beliau, “Friday.” Video muzik tersebut melonjakkan remaja berusia 13 tahun itu kepada status selebriti selepas video tersebut menjadi viral, menerima hampir 167 juta tontonan di YouTube.


2.Google +


Pada Jun 2011, Google memasuki ruang rangkaian sosial dengan pelancaran Google+. Dalam tempoh tiga minggu selepas pengumumannya, Google+ mengumpulkan asas pengguna melebihi 10 juta orang.

3.Ryan Dunn


Amat terkenal dengan aksi nekadnya dalam rancangan TV realiti “Jackass” dan “Viva La Bam,” Ryan Dunn menemui ajalnya dalam kemalangan jalan raya pada 20 Jun, 2011 ketika berumur 34 tahun.


4.Casey Antonhy

Ibu muda Casey Anthony telah didakwa atas kesalahan membunuh darjah pertama apabila jasad Caylee, anak perempuannya yang berumur 2 tahun, telah dijumpai di kawasan belukenr berhampiran rumahnya di Orlando, Florida. Para juri memutuskan beliau tidak bersalah pada 5 Julai 2011.

5.Battlefield 3

Keluaran permainan video penembak First Person Shooter EA yang amat dinanti-nantikan, Battlefield 3, dengan penjualan 5 juta salinan pada minggu pertama keluarannya.


6.Iphone 5

Pengguna dan penganalisis bersama-sama menantikan keluaran telefon pintar terbaharu Apple berbulan-bulan sebelum ketibaannya. Ciri yang diperkatakan termasuk skrin yang lebih besar, kaca sisi ke sisi, kamera 8 megapiksel dan kawalan suara yang meluas. Ramai percaya telefon tersebut akan dinamakan iPhone 5.


7.Adele

Adele menggegarkan industri muzik dengan keluaran album keduanya “21,” dengan penjualan 208,000 salinan di UK pada minggu pertama keluarannya dan muncul pertama kali pada nombor satu pada Carta Album UK selama 16 minggu berturut-turut. Album tersebut melonjakkan gadis 22 tahun itu menjadi kejayaan yang memecahkan rekod dan disanjung di peringkat antarabangsa.


8.TEPCO

Kerajaan Jepun mengarahkan pemindahan beribu-ribu penduduk yang tinggal berhampiran dengan 東京 電力 (TEPCO) Loji I Fukushima selepas gempa bumi merosakkan beberapa reaktor nuklear dengan teruk.


9.Steve Jobs

Steve Jobs menjadi inspirasi berjuta-juta orang di seluruh dunia dengan keghairahan dan kreativiti beliau. Pakar teknologi yang berpandangan jauh, bersama-sama dengan pengasas bersama Steve Wozniak, telah merevolusikan cara kehidupan dan pekerjaan orang ramai dengan bantuan komputer Mac, iPod, iPhone dan iPad.


10.Ipad 2

iPad 2 menggemparkan dunia apabila 500,000 tablet generasi kedua telah dijual pada hujung minggu kemunculannya yang pertama. Dilihat sebagai pilihan yang lebih anggun dan ringan berbanding model yang terdahulu, iPad2 telah hampir-hampir habis dijual di seluruh saluran pada minggu pertama keluarannya.

Friday, 30 December 2011

Ular sawa belit kanak-kanak

SYDNEY - Seorang kanak-kanak lelaki di Australia dimasukkan ke hospital selepas dia dipatuk sebanyak empat kali dan dibelit sehingga paras dada oleh seekor ular sawa besar, kelmarin.

Sewaktu kejadian, kanak-kanak berumur dua tahun itu sedang bermain di laman belakang rumahnya di utara Australia sebelum ular itu mematuk kaki mangsa dan membelit badannya, menurut ibu kepada kanak-kanak itu.

Ibunya yang mendengar jeritan budak lelaki itu berjaya menyelamatkan anaknya dengan bantuan jiran. Ular itu disahkan tidak berbisa dan kanak-kanak tersebut dibenarkan pulang selepas ditahan di hospital selama 24 jam.

9 kepala Babi diletakkan Depan Masjid!

Sembilan kepala babi depan masjid

JOHOR BAHRU – Penduduk Islam di Taman Desa Jaya, dekat sini, gempar apabila sembilan kepala babi ditemui di luar pintu Masjid Al Falah, di sini, dalam dua kejadian berasingan.

Dalam kejadian pertama, empat kepala babi yang dibungkus dengan plastik ditemui oleh beberapa penduduk di pintu bahagian tepi masjid ketika datang ke rumah ibadat itu untuk membersihkan kawasan sekitarnya, jam 5 petang kelmarin.
Susulan penemuan, jawatankuasa masjid membuat laporan polis berhubung kejadian itu.

Belum pun reda dengan kejadian pertama, jemaah masjid dikejutkan dengan penemuan lima lagi kepala haiwan itu diletakkan di pintu pagar hadapan mas­jid kira-kira jam 5.10, pagi semalam.
Pengerusi Jawatankuasa Masjid Al Falah, Kasim Darim, 62, berkata, pengurusan masjid kesal dengan tindakan kumpulan atau individu yang menyentuh sensitiviti masyarakat di kawasan itu.

Beliau berkata, kejadian seumpama itu pertama kali berlaku di kawasan masjid berkenaan.
“Sebelum ini, pihak kami (masjid) tidak mempunyai­ masalah dengan masyarakat setempat dan saya tidak menuduh sesiapa yang melakukan perkara ini.

“Namun bagi kami, jika ada masalah, kita boleh berunding tanpa perlu membuat perkara seperti ini. Saya kecewa dengan sikap kumpulan atau individu yang melakukan perbuatan ini,” katanya ketika ditemui Sinar Harian.
Kassim berkata, satu laporan telah dibuat di Balai Polis Desa Cemerlang.

Sementara itu, Biro Keselamatan Kawasan Rukun Tetangga (KRT) Taman Desa Jaya, Mohd Khairi Abdul Latip menyifatkan perbuatan itu menggugat keharmonian masyarakat setempat.
“Perbuatan ini boleh dianggap sangat biadab kerana tidak menghormati masyarakat di sini.

“Kami berharap agar pihak polis dapat menyiasat dan mencari dalang yang melakukan perbuatan yang menghina agama ini,” katanya.
Sementara itu, kira-kira 100 orang, termasuk pertubuhan bukan kerajaan, me­ngadakan perhimpunan aman di depan masjid berkenaan bagi membantah perbuatan tersebut.Nenek Dihempap Kereta 3 Hari

DEBORAH

TERBALIK...keadaan kereta Deborah selepas terjunam ke dalam gaung.SYDNEY: Seorang nenek yang terperangkap dalam keretanya yang terbalik akibat kemalangan pada Hari Krismas lalu, begitu terdesak untuk melepaskan diri hingga terfikir untuk memotong kakinya sendiri.

Menurut polis semalam, bateri telefon bimbitnya mati dan Deborah McKnight tidak dapat membuat panggilan kecemasan apabila keretanya terbalik di benteng di laluan kampung di kawasan terpencil, Ahad lalu.

Kata anak perempuannya, Ebony, Deborah cuba berbuat demikian tetapi tidak dapat memotong tulangnya.
Katanya dia tidak tahu senjata apa yang mahu digunakan untuk memotong kakinya.
“Saya tak mahu memikirkannya,” katanya.Ebony berkata, ibunya tidak tahu bagaimana dia boleh selamat.
“Katanya, dia hanya fikirkan anak dan cucunya. Dia sangat tabah,” katanya.

Deborah memandu berhampiran Batlow di tenggara Australia apabila keretanya terbabas ketika mengelak seekor kangaroo.

Keretanya kemudian melanggar pagar penghadang dan terus menjunam ke gaung.

Kereta jenis Holden Commodore itu terbalik dekat sebatang pokok menyebabkan separuh tubuh Deborah berada di luar kenderaan itu manakala kaki kirinya terhimpit antara bumbung kereta dan darat.


Dia akhirnya ditemui oleh seorang ramaja yang berjalan menuju ke rumah jirannya petang kelmarin apabila mendengar Deborah mengerang kesakitan. -AFP

Didera Ibu Angkat


Kesan Lebam dan ParutALOR SETAR - Penderitaan seorang kanak-kanak lelaki berusia lima tahun yang dipercayai didera ibu angkatnya sejak empat bulan lalu berakhir apabila dia diselamatkan polis Rabu lepas.

Perkara itu terbongkar selepas seorang jiran membawa mangsa ke Hospital Sultanah Bahiyah di sini untuk diperiksa selepas mendapati badan dan mata kiri kanak-kanak itu lebam-lebam. Lebih tragis kemaluan kanak-kanak itu mempunyai kesan torehan.

Ketua Polis Daerah Kota Setar, Asisten Komisioner Adzaman Mohd. Jan memberitahu, sebelum kejadian, mangsa ditinggalkan ibu angkatnya untuk dijaga oleh jiran di Taman Derga Jaya, Jalan Datuk Kumbar di sini pada pukul 4.30 petang Rabu lalu.

Katanya, wanita itu meninggalkan mangsa sementara di situ kononnya kerana hendak ke Kelantan.
"Jiran mangsa yang berusia 39 tahun kemudian terperanjat apabila menemui kesan lebam dan torehan pada badan mangsa ketika hendak memandikannya sebelum membawanya ke hospital.

"Polis kini mencari ibu angkat mangsa berusia lingkungan 30-an bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 31 Akta Kanak-Kanak," katanya.

Pesta Meriam Buluh Di Filipina

BANDAR KIDAPAWAN, Filipina - Sebuah replika meriam diperbuat daripada buluh mencuri tumpuan para pengunjung di Festival Meriam Buluh yang berlangsung di sini, Pulau Mindanao semalam.

Diadakan pada setiap tahun, festival berkenaan merupakan sebahagian kempen pemerintah untuk mencegah orang ramai daripada terlibat dengan aktiviti membakar mercun yang boleh membahayakan mereka semasa musim cuti perayaan Krismas di Filipina.

Pelbagai jenis meriam buluh dipamerkan pada festival berkenaan.

Filipina mempunyai musim cuti Krismas terpanjang di dunia. - AFP

Penari Tiang yang Desperate!
KUALA LUMPUR - Penari-penari tiang berunsur seks di kelab malam di sekitar Lembah Klang mungkin boleh memikirkan 'kerjaya' lain ekoran pihak berkuasa secara berterusan menyerbu premis-premis tersebut selepas pendedahan Kosmo! mengenai kegiatan itu di Pandan Perdana, Ampang Jaya Khamis lalu.

Terbaharu, sepasukan pegawai dan anggota polis dari Cawangan Perjudian, Kongsi Gelap dan Maksiat (D7), Ibu Pejabat Polis Kontinjen Kuala Lumpur menggempur sebuah pub di Taman Maluri di sini yang turut menyajikan tarian tiang berunsur seks kepada pengunjung pada pukul 1.45 pagi.

Dalam serbuan itu, polis menahan seramai 55 pegawai perhubungan pelanggan (GRO) tempatan yang disyaki pelayan dan penari tiang berpakaian seksi berusia di antara 17 dan 40 tahun. Mereka ditugaskan untuk melakukan aksi mengghairahkan di pub itu.

Turut ditahan ialah 65 pelanggan termasuk seorang remaja perempuan berusia 17 tahun sebelum dibebaskan sebaik polis berpuas hati dengan keterangan masing-masing.

Seperti di kelab malam di Pandan Perdana, pelanggan di pub berkenaan yang berminat dengan mana-mana penari boleh membeli kalungan bunga, mahkota atau jubah khas pada harga di antara RM20 dan RM1,000 untuk diberikan kepada gadis-gadis yang berkenan di hati.

Layanan istimewa pula menanti pelanggan yang memberikan tiga barang itu kepada penari.
Modus operandi tersebut kelihatan hampir sama di setiap premis yang menawarkan perkhidmatan gadis penari tiang dan ia mendapat sambutan hangat pengunjung.

Pegawai Turus D7 Kuala Lumpur, Deputi Supritendan Azman Mohd. Isa berkata, pub tersebut beroperasi sejak tiga tahun lalu dan disyaki turut menyediakan perkhidmatan seks kepada pelanggan.

Kesesakan Jalan Raya Yang Best


Jap... ape yang besnye??
Anda terjebak dalam kesesakan jalan raya??
Slalu Kritik jalan2 di malaysia selalu sesak??
x tahan duduk bandar sebab asyik 'jem' je??
hahaha........... tapi kalau anda2 melihat gambar2 di bawa ini tentu korang akan bersykur tinggal di Malaysia.


Gambar pertama ini adalah kemacetan lalu lintas di Sao Paolo, Brazil.


kemacetan lalu lintas

kemacetan lalu lintas

Pening kot kalau nak g kje or nak g sekolah kalu kne lpas jalan ni??

kemacetan lalu lintas

Thursday, 29 December 2011

Tempat Ramalan Hari Kiamat??      

GAMBAR fail menunjukkan lokasi peninggalan tamadun Mayan di Chiapas, Mexico.

BANDAR RAYA MEXICO - Agensi Pelancongan Mexico menjangkakan dapat menarik kehadiran 52 juta pelawat menjelang tahun 2012 ke rantau yang dikaitkan dengan tamadun Mayan seperti Chiapas, Yucatan dan Tabasco......


Hantu Dilelong Secara Online??

Dua botol kaca berisi hantu lelaki tua dan gadis muda, ternyata laku dijual secara online di New Zealand. Keduanya laku US$ 2,000 dolar..............


Top 4 Pemain Bola Sepak Tertinggi


1. Kristof van Hout – 208 cm

Penjaga gol kebangsaan Belgia ini bermain untuk kelab liga Belgia, Stabdard Liege. Dengan ketinggian 2.08 meter, belaiu dianggap sebagai pemain bola sepak tertinggi di dunia.

2. Yang Changpeng – 205 cm


Penyerang china yang pernah dibeli oleh kelab Liga Inggeris iaitu Bolton Wanderers ini pada asalnya bermain untuk kelab Three Gorges Kangtian, China. Pemain ini juga digelar sebagai Peter Crouch China.


3. Vanja Ivesa – 205 cm


Penjaga gol Kroasia ini bermain untuk kelab Liga Turki, Eskisehirspor.

4. Oyvind Hoås – 203 cm

Penyerang dari Norwegia ini bermain di divisi ke-2 di Norwegia bersama kelab Sparta Sarpsborg FC. Dia juga adalah bekas pemain negara Norwegia semasa berusia 21 tahun dan telah dikaitkan dengan Norwich City

World Cup Di Qatar

Piala Dunia FIFA 2022 ialah Piala Dunia FIFA ke-22 yang mana akan berlangsung di Qatar. Qatar adalah negara pertama di Timur Tengah yang akan menjadi tuan rumah Piala Dunia FIFA.

Di bawah merupakan gambar2 stadium(design) untuk perlawanan bola sepak...


Krisis Diskriminasi Jantina??Ini Merupakan 1 diskriminasi jantina............
Ish2... X aci Btol la.....


Ular Sawa dianggap ahli keluarga?Di Kemboja, seorang kanak-kanak lelaki menjadikan ular sawa sebagai haiwan peliharaannya(aka adik die). Semua ini terjadi kerana pada kanak-kanak tersebut berusia 3 tahun, bapanya menemui seekor ular sawa di dalam rumah mereka. Dia membawanya balik ke dalam hutan tetapi ular tersebut kembali semula pada hari berikutnya. Sebab tu la ular sawa di dipelihara oleh dieorang...Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...