Sunday, 8 January 2012

Adlin Vs Chef WanKUALA LUMPUR – Selebriti dan pelakon terkenal, Adlin Aman Ramli, mengisytiharkan ‘perang’ dengan selebriti masakan popular, Chef Wan, ekoran kritikannya terhadap peserta Maharaja Lawak Mega (MLM) setelah tersingkir dari program terbitan Astro tersebut.
Bagaimanapun, Adlin yang berang dengan kritikan Chef Wan pada episod minggu kelapan MLM baru-baru ini mengumumkan bahawa peperangan mereka akan berlangsung menerusi laman sosial Facebook di Fan Page masing-masing.

Juri MLM yang ditugaskan mengkritik persembahan tersebut, Datuk Siti Nurhaliza menyifatkan Adlin menggunakan ‘prop’ dengan baik namun gagal membuatnya ketawa dengan pengisian lawak jenaka yang dipersembahkan.
“Dari segi penggunaan prop tu saya puji..tapi dari segi lawak tu kurang la..takde la bang,” kata penyanyi diva negara itu.
Kemudian, mungkin mahu melahirkan rasa kecewanya terhadap persembahan Adlin, Chef Wan menyambung kritikan teruk terhadapnya dengan memberitahu Adlin hanya merapu dan meroyan di atas pentas tanpa lawak sebenar.
“Saya gelak tu bukan kerana lawak you tu, tapi gelak tu apa yang you merapu sangat..meroyan.
“That’s what I feel you know..I don’t know..merapu sangat..that makes me ketawa tau..ketawa bukan kerana lawak tu..tapi kerana merapu you tu,” kritik Chef Wan atau nama sebenarnya Datuk Redzuawan Ismail.
*Kritikan Chef Wan terhadap Adlin di Fan Page Facebooknya.
Berikut adalah di antara tulisan-tulisan Adlin yang menyerang Chef Wan yang diperoleh dari laman blog hiburan terkenal, Beautifulnara.com;


Bagaimanapun, Chef Wan yang terkenal dengan kritikan pedas dan leterannya termasuk kepada anaknya Chef Riz, belum lagi membalas serangan terhadap Adlin di Fan Page miliknya.
Oleh: ZAMZUKHAIRI NOORDIN
sumber: mynewshub.my

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...