Thursday, 5 January 2012

Billionare mati makan kucing~!


 
BEIJING: Kematian mengejut seorang bilionair di selatan China mendorong polis menyiasat kemungkinan dia maut akibat memakan daging kucing.

Long Liyuan, 49, mati pada 23 Disember lalu di wilayah Guangdong selepas berkongsi hidangan daging kucing rebus bersama dua lelaki lain ketika makan tengah hari.
Daging kucing rebus adalah menu lazim di selatan China.

Seorang daripada lelaki terbabit, Huang Guang, ditahan pada Jumaat lalu kerana disyaki mencampur racun ke dalam hidangan itu dengan sejenis herba.
Menurut polis, Huang dan Long mempunyai masalah perniagaan sesama mereka sebelum ini.


Huang - bertugas sebagai Timbalan Pengarah Pertanian Bajia di Guangdong - disyaki memasukkan sejenis pokok beracun yang boleh ditemui di hutan China.
Ketiga-tiga mereka jatuh sakit, tetapi Long akhirnya mati kerana dia memakan lebih banyak hidangan berkenaan. Individu ketiga dalam jamuan makan itu, Huang Wen - juga rakan Long - hanya menjamah sedikit daging berkenaan kerana ia “lebih pahit” daripada sepatutnya. Ketiga-tiga mereka pernah mengunjungi restoran berkenaan sebelum ini.- AP

2 comments:

  1. ko kucing malah dimakan,,astagfirulloh kan kucing adalah hewan yang diharamkan untuk dimakan,itulah mungkin akibatnya jika melanggar hukum alloh,.

    ReplyDelete
  2. Padan muka. Haiwan yang sememangnya sahabat manusia pun dimakan. Itu balasan Tuhan mkn haiwan yg x berdosa.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...